ΥΠΟΔΟΜΈΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ

 

Σε σύγχρονα κτήρια και με πρωινή λειτουργία όλα τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας

Την τελευταία δεκαετία έχει ανανεωθεί 100% η κτηριακή υποδομή των σχολείων της πόλης. 11 νέα σχολικά κτήρια κατασκευάστηκαν, σε 3 σχολικά κτήρια προστέθηκαν αίθουσες διδασκαλίας και χώροι δραστηριοτήτων ενώ έγιναν και σημαντικές βελτιωτικές παρεμβάσεις σε όλα τα υπόλοιπα.

Η πλήρης κάλυψη των αναγκών της πόλης σε κτηριακές υποδομές συνέβαλε στην οργάνωση και την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην πόλη με την καθιέρωση της πρωινής λειτουργίας σε όλα τα σχολεία και της ολοήμερης λειτουργίας σε όλα τα δημοτικά και πολλά νηπιαγωγεία – ένα χρόνιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και των κατοίκων της πόλης.

Συγκεκριμένα:
• Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου υπερσύγχρονου 3ου Γυμνασίου στην άνω Αγία Βαρβάρα. Το νέο σχολείο – πρότυπο αρχιτεκτονικής αισθητικής και λειτουργικότητας – είναι χτισμένο σε τρία επίπεδα και έχει θέα σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής. Διαθέτει ανοιχτούς και κλειστούς αθλητικούς χώρους, αίθουσες εκδηλώσεων και χώρους στάθμευσης.
• Ολοκληρώθηκε το κτήριο που στεγάζει το 2ο Λύκειο με πολλές κατασκευαστικές καινοτομίες και λειτουργικές διευκολύνσεις (εστιατόρειο, αίθουσα εκδηλώσεων, αθλητικοί χώροι κ.α.)
• Στο 1ο και το 2ο Γυμνάσιο προστέθηκε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και κλειστό γυμναστήριο ενώ στο 6ο Δημοτικό προστέθηκαν 6 τάξεις.
• Στο 5ο Δημοτικό έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά εργασίες για την ενίσχυση του υπεδάφους στον αύλειο χώρο και την αναδιαμόρφωσή του.
• Σε νέα κτήρια στεγάζονται και το 4ο, 9ο και 13ο Νηπιαγωγείο, ενώ δημιουργήθηκε νέο διθέσιο Νηπιαγωγείο στην οδό Ραιδεστού.
• Σε όλα τα σχολεία έχουν γίνει παρεμβάσεις για την διαμόρφωση των αύλειων χώρων.
• Με στόχο το καθαρότερο περιβάλλον, τη βέλτιστη αξιοποίηση των ενεργειακών πόρων και το χαμηλότερο κόστος εγκαταστάθηκε φυσικό αέριο σε όλα τα σχολεία της πόλης.

Νηπιαγωγεία
Δημοτικά
Γυμνάσια
Λύκεια


 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign