ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Προστατεύουμε το περιβάλλον – Φροντίζουμε την υγεία μας
– Εξοικονομούμε ενέργεια και φυσικούς πόρους
Ανακυκλώνουμε!


Η προστασία του περιβάλλοντος, η καθαριότητα και το πράσινο αποτελούν βασικές προτεραιότητες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Τα τελευταία χρόνια αξιοποιούνται προγράμματα ανακύκλωσης για:

Πλαστικό – Χαρτί – Αλουμίνιο - Γυαλί
Μπαταρίες
Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές
Αυτοκίνητα

Ο Δήμος, επίσης, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες και δράσεις με σημαντικότερη την υλοποίηση του πολύ επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος «Διαχείριση Ηλεκτρονικών Αποβλήτων» κατά το οποίο συγκεντρώθηκε και ανακυκλώθηκε μεγάλη ποσότητα, κυρίως υπολογιστών, ενώ παράλληλα νέοι από ευπαθείς ομάδες παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικό σεμινάριο. Σε συνέχεια αυτού το προγράμματος, ο Δήμος έχει προχωρήσει σε ενέργειες για τη σύσταση διαδημοτικού φορέα ανακλύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων.

Σημαντικό είναι επίσης ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου χρησιμοποιούν αποκλειστικά οικολογικό χαρτί από 100% ανακυκλωμένο χαρτοπολτό απαλλαγμένο από κάθε λευκαντικό παράγωγο.

Σύντομα θα ξεκινήσει και πρόγραμμα κομποστοποίησης – και μετατροπής τους σε λίπασμα - των οργανικών αποβλήτων (φρούτα, λαχανικά, κλαδέματα κ.α.) που αποτελούν και το 40-60% του συνόλου των οικιακών απορριμμάτων μας.


 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign