ΠΑΙΔΙΚΟΊ ΣΤΑΘΜΟΊ

Παιδικοί Σταθμοί

Την τελευταία τριετία ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχει καταφέρει να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της πόλης με την ανανέωση της κτηριακής υποδομής τεσσάρων Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών και τη δημιουργία δύο ακόμα νέων υπερσύγχρονων σταθμών:

Νέος Παιδικός Σταθμός (Κρήτης & Π. Πολεμιστών)

Ο νέος Παιδικός Σταθμός, δυναμικότητας 60 παιδιών, κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου έκτασης ενός περίπου στρέμματος. Ο εντυπωσιακός αρχιετεκτονικός σχεδιασμός, όπου όλα φαίνεται να έχουν προβλεφθεί, εξυπηρετεί τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που ακολουθούνται. Ανοιχτοί χώροι, αντί «κλειστές τάξεις», δίνουν τη δυνατότητα στους παιδαγωγούς να οργανώσουν με άνεση τις δραστηριότητες των παιδιών και να διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ τους, αφού τα τμήματα μπορούν να επισκέπτονται το ένα το άλλο και να μετέχουν σε κοινές δράσεις.
Οι αίθουσες των τμημάτων βρίσκονται στο ισόγειο μαζί με την αίθουσα υποδοχής και δημιουργικής απασχόλησης, το μαγειρίο, την αποθήκη τροφίμων και το γραφείο της υπεύθυνης του σταθμού. Στο υπόγειο βρίσκονται τα πληντύρια, στεγνωτήρια, λινοθήκες, ιματιοθήκες, αρχειοθήκη, αποθήκες ενώ στον πρώτο όροφο η αίθουσα ύπνου. Μια μεγάλη εξωτερική αυλή, στρωμένη με ελαστικό χλοοτάπητα είναι στη διάθεση των παιδιών για ασφαλές παιχνίδι.

Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός (Σίφνου & Αγ. Γεωργίου)

Ο πρότυπος σταθμός, δυναμικότητας 43 βρεφών και 10 νηπίων και με ειδική πρόβλεψη για τη φροντίδα παιδιών με αναπηρίες, κατασκευάστηκε σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου συνολικής έκτασης 845 τ.μ. με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές από αρχιτεκτονική και παιδαγωγική άποψη.
Διαθέτει 3 αίθουσες απασχόλησης και 5 αίθουσες ύπνου (ξεχωριστές για τα νήπια και τα βρέφη), ειδικούς χώρους προετοιμασίας του φαγητού και αλλαγής βρεφών, πλυντήριο, στεγνωτήριο, σιδερωτήριο, λινοθήκες, ιματιοθήκες. Όλες οι αίθουσες φωτίζονται και αερίζονται φυσικά από την οροφή και έχουν άμεση πρόσβαση σε μια μεγάλη αυλή 310 τ.μ. όπου έχει διαμορφωθεί παιδότοπος και υπαίθριο θέατρο.

Περισσότερες πληροφορίες...

Α’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός: Ρεθύμνου 16 & Ιεράπετρας, τηλ.: 210 5615194
Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (Βρεφικό Τμήμα): Σίφνου & Αγ. Γεωργίου, τηλ.: 210 5617189
Γ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός: Μαρίνου Αντύπα & Σάμου 23, τηλ.: 210 5445462
Δ’ Δημοτικός Παιδιός Σταθμός: Κρήτης & Π. Πολεμιστών 28, τηλ.: 210 5621812
Ε’ Δημοτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός «Δημήτρης Παντελιάδης»: Σιπύλου 18, τηλ.: 210 5697223, 210 5692889
ΣΤ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός «Η Σβούρα»: Κρήτης & Π. Πολεμιστών 28, τηλ.: 210 5697223, 210 5621812

<<Επιστροφή

 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign