ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ

Γιορτές Πόλης
Στις αρχές του Σεπτέμβρη, μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, η Αγία Βαρβάρα διοργανώνει τις περίφημες «Γιορτές Πόλης» και ξεκινάει την ακαδημαϊκή χρονιά με συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, το απόσταγμα της δημιουργίας των πολιτιστικών τμημάτων του δήμου και της δημιουργίας σχολείων και πολιτιστικών φορέων.      
Δημιουργία
Η δημιουργική πανδαισία της άνοιξης γιορτάζεται με τη «Δημιουργία» που αγκαλιάζει την προσπάθεια όλων των φορέων του Δήμου: μικροί και μεγάλοι εκθέτουν τη δουλειά τους στο θέατρο, τη μουσική, το χορό, τα εικαστικά, τον αθλητισμό, τη γνώση, την οικολογία, την ενημέρωση.
Πανηγύρια
Ο εορτασμός της επετείου και το περίφημο Πανηγύρι της Αγίας Βαρβάρας στις 3 & 4 Δεκεμβρίου, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου από όλες τις γωνιές της Αθήνας. Πολύ κόσμο συγκεντρώνει επίσης και η γιορτή και το Πανηγύρι της Παναγίας Ελεούσας στις 7 Σεπτεμβρίου.
Χριστούγεννα & Πάσχα
Ξεχωριστά είναι τα Χριστούγεννα και το Πάσχα στην Αγία Βαρβάρα. Οι δρόμοι βάζουν τα γιορτινά τους και η εξαιρετική Φιλαρμονική του Δήμου έχει την τιμητική της: το πρωί των χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα ακούγονται στους δρόμους όλης της πόλης ενώ θεσμός τείνει να γίνει η περίφημη συνάντηση των δύο επιταφίων των Ιερών Ναών Προφήτη Ηλία και Παναγίας Ελεούσας κάθε Πάσχα.
Εθνικοί Επέτειοι
Με λαμπρότητα γιορτάζονται και οι Εθνικοί Επέτειοι της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Στις εντυπωσιακές σε παλμό και συμμετοχή παρελάσεις συμμετέχουν πάντα και φιλοξενούμενοι Δήμοι που παρελαύνουν μαζί με τα σχολεία και τους συλλόγους της πόλης και χορεύουν τους παραδοσιακούς τους χορούς μαζί με το χορευτικό μας τμήμα στη γιορτή που ακολουθεί στην Πλατεία Παναγίας Ελεούσας. Πρόκειται για μια όμορφη παράδοση που έχει κάνει την παρέλαση της Αγίας Βαρβάρας δημοφιλή και σε κατοίκους άλλων περιοχών.
Παγκόσμιες Ημέρες
Τέλος, η Αγία Βαρβάρα τιμά ιδιαίτερα κάποιες Παγκόσμιες Ημέρες: στις 8 Μαρτίου η Ημέρα της Γυναίκας και ο αγώνας για το αυτονόητο, ότι το φύλο δεν διαχωρίζει τον άνθρωπο, στις 21 Μαρτίου η Ημέρα Ποίησης με αφιερώματα στην ελληνική, την παγκόσμια αλλά και την τοπική δημιουργία της πόλης μας, στις 2 Απριλίου, η Ημέρα Παιδικού Βιβλίου κάθε χρόνο με ένα διαφορετικό μήνυμα αλλά με τον ίδιο σκοπό, την ανάδειξη της αξίας των βιβλίων και την ανάπτυξη της παιδικής λογοτεχνίας, στις 5 Ιουνίου η Ημέρα Περιβάλλοντος με δενδροφυτεύσεις, διαλέξεις και εξορμήσεις ενημέρωσης και στις 21 Ιουνίου η Ημέρα Μουσικής με μουσικές εκδηλώσεις στο Δημοτικό Ωδείο.

 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign