ΑΝΩΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το 1999, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας ίδρυσε την πρώτη Δημοτική Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης).
Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η  Σχολή, σημείωσε μεγάλη επιτυχία και απέσπασε σημαντικές βραβεύσεις χάρη στο πρωτοποριακό πρόγραμμα σπουδών και ένα επιτελείο καταξιωμένων δασκάλων με εξέχοντα τον κορυφαίο συγγραφέα – ακαδημαϊκό της εποχής μας Ιάκωβο Καμπανέλλη , τα ανοιχτά μαθήματα – διαλέξεις του οποίου παρακολουθούν εκτός από τους σπουδαστές και πλήθος ενδιαφερομένων.
Μεταξύ των επωνύμων των Γραμμάτων και της Τέχνης που αγκάλιασαν τη Δραματική Σχολή βρίσκονται η Ρούλα Πατεράκη, ο Γιάννης Βόγλης, ο Γιάννης Ζουγανέλης, η Έφη Ροδίτη, ο Ανδρέας Θωμόπουλος, η Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, ο Σοφοκλής Πέππας, ο Δημήτρης Καταλειφός, η Υβόννη Μαλτέζου κ.α.
Στο ευρύ πλαίσιο δραστηριοτήτων της, οι σπουδαστές μετέχουν σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επιμορφωτικά σεμινάρια θεατρικής παιδείας καθώς και σε θεατρικές παραστάσεις. Ενδεικτικά η Δραματική Σχολή συμμετείχε στην 2η Διεθνή Εκθεση «POLIS 99» Θεσσαλονίκης, όπου παρουσίασε της «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Παπαγιάννη και τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης παρουσίας. Σημαντική ήταν επίσης, η παρουσία των σπουδαστών στις μεγάλες μουσικές παραστάσεις: «Αυλή των Θαυμάτων» (Λυρική Σκηνή), «Ο Καμπανέλλης μιλάει με στίχους» (Nταμάρια Αγ. Βαρβάρας), με την συμμετοχή της Ορχήστρας της ΕΡΤ και διακεκριμένων τραγουδιστών και ηθοποιών, το Λυρικό χορόδραμα “Ιάκωβος Καμπανέλλης” του Λουκά Θάνου, προς τιμήν του Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Η συμμετοχή των σπουδαστών σε θεατρικές παραστάσεις, τους δίνει τη δυνατότητα σπουδής επί σκηνής. Στο τέλος κάθε σχολικής περιόδου, οι σπουδαστές παρουσιάζουν θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες παίζονται σε άλλους Δήμους στα πλαίσια της Διαδημοτικής Πολιτιστικής Συνεργασίας. Την περασμένη περίοδο, οι σπουδαστές παρουσίασαν της “Εκκλησιάζουσες” του Αριστοφάνη, “Κύκλο Ελλήνων Ποιητών”, Χοροθέατρο (Ματωμένος Γάμος), “Διονυσιακά” (θέατρο Δρόμου) κ.ά.
Στην Ανώτερη Δραματική Σχολή φοιτούν σπουδαστές κατόπιν επιτυχών εξετάσεων του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, λειτουργούν και καλοκαιρινά προπαρασκευαστικά τμήματα για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Στο πλαίσιο της Σχολής λειτουργεί επίσης το «Θεατρικό Εργαστήρι» μια δυναμική θεατρική ομάδα από σπουδαστές αλλά και ερασιτέχνες που συμμετέχουν χωρίς εξετάσεις. Η ομάδα αυτή παίρνει μέρος με παραστάσεις σε πολλές εδηλώσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός των συνόρων της Αγίας Βαρβάρας.
Διευθυντής της Δραματικής Σχολής είναι ο ηθοποιός Δημήτρης Παπαγιάννης.
Η Σχολή λειτουργεί καθημερινά από τις 3 μ.μ. έως τις 10 μ.μ. και το Σάββατο από 3 μ.μ. έως 7 μ.μ.
Εγγραφές: κάθε Σεπτέμβριο
Μαθήματα
Διδάσκουν
Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης: Σερίφου 2, Αγία Βαρβάρα, τηλ.: 210 5690037, 5622799, 210 5697223-4-5, fax: 210 5690436, e-mail: info@dramaschool.gr, secretariat@dramaschool.gr, www.dramaschool.gr


 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign