ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Το Δημοτικό Ωδείο Αγίας Βαρβάρας είναι ένα πρότυπο μουσικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Πολιτισμού, που χάρη στην πληρότητα των εγκαταστάσεων και το εκπαιδευτικό του δυναμικό, έχει αποκτήσει φήμη που ξεπερνά «τις πύλες» της πόλης.
Από το έτος ίδρυσής του, το 1995, και υπό την καθοδήγηση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Ελευθέριου Καλκάνη, ενός καταξιωμένου συνθέτη και μαέστρου, το Δημοτικό Ωδείο προσφέρει αδιάκοπα μουσική παιδεία υψηλών προδιαγραφών και δυνατά πτυχία σε σπουδαστές όχι μόνο από την Αγία Βαρβάρα αλλά και από άλλους δήμους. Παράλληλα αποτελεί ζωντανό κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας αφού κάθε χρόνο οργανώνονται μαθητικές συναυλίες, μουσικές βραδιές και αφιερώματα σε συνεργασία με άλλα πολιτιστικά τμήματα του δήμου, καταξιωμένες ορχήστρες και καλλιτέχνες από το χώρο της μουσικής και του τραγουδιού. 
Στο Δημοτικό Ωδείο διδάσκονται όλα τα όργανα (κλασικά, μοντέρνα, παραδοσιακά), κλασικό και ελαφρύ τραγούδι, θεωρία μουσικής, αρμονία, μονωδία, μελοδραματική τέχνη, μουσική προπαιδεία (σύστημα orff), βυζαντινή μουσική, διεύθυνση ορχήστρας κ.α. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για το Μουσικό Πανεπιστήμιο και μουσικής τεχνολογίας, ορχήστρα και χορωδίες (παιδική, ενηλίκων, βυζαντινή).
Μεγάλη σημασία έχει ότι δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε όλους καθώς λειτουργεί όλες τις ώρες και παρέχονται πολλαπλές οικονομικές διευκολύνσεις όπως υποτροφίες, εκπτώσεις στα δίδακτρα, δωρεάν συμμετοχή σε ορισμένα τμήματα. Ο πρώτος χρόνος μάλιστα είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά.
Το Δημοτικό Ωδείο στεγάζεται στο Μέγαρο Σουλιμιώτη το οποίο αυτή τη στιγμή ανακαινίζεται με σκοπό να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι πολιτιστικές του δραστηριότητες. Παράλληλα, έχει προγραμματιστεί η κατασκευή στούντιο ηχογράφησης με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και πολύ υψηλής ποιότητας με σκοπό γνωστοί τραγουδιστές, συνθέτες και καλλιτέχνες να έρχονται στην πόλη για να ηχογραφούν τις δημιουργίες τους.
Συνεργασία με το Ωδείο Αστυπάλαιας
Το 2003 ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προχώρησε σε μια ιδιαίτερη συνεργασία με τον Δήμο Αστυπάλαιας για τη δημιουργία Ωδείου στο νησί – τόπο καταγωγής αρκετών συμπολιτών μας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, κάθε Σάββατο, ταξιδεύουν για να διδάξουν στα παιδιά του νησιού κιθάρα, βιολί, πιάνο, τραγούδι.

Πρόγραμμα Μαθημάτων 2008-2009
Καθηγητές

Δημοτικό Ωδείο: Μέγαρο Σουλιμιώτη, Σίφνου & Αγ. Γεωργίου, τηλ.: 210 5697223-4
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 9.00 – 22.00 και Σάββατο 9.00 – 15.00


 
Register | Forgot your password?
Ποια είναι η γνώμη σας για την νέα εμφάνιση του site

  Εξαιρετικό
  Πολύ καλό
  Μέτριο
  Δεν απαντώ  Οδηγός Πόλης  
 
Powered by iKnowHow S.A.
infosoc verisign